Round steel link chain making for 30+ years

SHANGHAI CHIGONG INDUSTRIAL CO., LTD

(produsent av runde stållenkekjeder)

Hva er herdeprosessen til kjedehjul med runde lenker?

Kjedekjedetenner kan herdes ved hjelp av flammen eller induksjonsherding.

Dekjedehjulherderesultater oppnådd fra begge metodene er svært like, og valget av begge metodene avhenger av utstyrtilgjengelighet, batchstørrelser, kjedehjulsstørrelse (stigning) og produktgeometri (boringsstørrelse, hull i den varmepåvirkede sonen og kilespor).

Herding av tenner øker transportbåndkjedets kjedehjulslevetid betydelig og anbefales for langtidstransport, spesielt der slitasje er et problem.

Hardhetsgrad

Dette bestemmes i utgangspunktet av stålmaterialet som brukes til å produsere kjedehjulet, men hardhetsnivåer kan reduseres ved påfølgende herding for å møte spesifiserte nivåer.

De fleste kjedehjulene til transportbåndet er laget av C45-støping som inneholder 0,45 % karbon.Den herdede tennerhardheten til dette materialet er 45-55 HRC og den kan herdes tilbake til et hvilket som helst spesifisert hardhetsnivå under dette.

Hvis applikasjonen krever at kjedehjulet slites fortrinnsvis til det runde leddkjedet, vil hardhetsnivået som er spesifisert for kjedehjulet være 5-10 HRC-punkter lavere enn det runde leddkjedet.En typisk kjedehjulshardhet spesifisert for denne typen bruk er 35-40 HRC.

Dekselets hardhetsdybde

1,5 – 2,0 mm er typisk hardhetsdybde, men dypere kasser kan oppnås for spesielle bruksområder.

Kjede kjedehjul herdet område

Det kritiske området for å herde er tannhjulets tenneroverflate med kontakt med kjettingledd.Dette varierer avhengig av tannhjulstypen, men typisk er det det konkave området på tannhjultannen (dvs. lommetennene) der kjedeleddene kommer i kontakt med tannen.Tannroten er teoretisk sett ikke utsatt for slitasje og trenger ikke herding, men den herdes vanligvis som en del av begge prosessene (flamme eller induksjon).Når et kjedekjedehjul har utvidet stigningslinjeklaring eller avlastning i dette området, er det ikke nødvendig å herde denne delen av tannen.


Innleggstid: 16. mars 2023

Legg igjen din melding:

Skriv din melding her og send den til oss